- Ημερολόγιο
Εκπαιδευτικό Σεμινάριο «Προωθώντας τη Δικαιωματική Προσέγγιση της Αναπηρίας στην Εκπαιδευτική και Μαθητική Κοινότητα», Ναύπλιο 19.10.2022

στη φωτογραφία παρουσιάζεται το λογότυπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης/Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμεία, το λογότυπο του Επιχειρησιακού Προγράμματος

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) υλοποιεί την Πράξη ‘ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ’», μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πελοπόννησος 2014-2020» με τη συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ.

Στο πλαίσιο της Δράσης «Diversity up» (Πακέτο Εργασίας 8), αναμένεται να υλοποιηθεί ένα σύνολο καινοτόμων δράσεων για την εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα της Πελοποννήσου, αλλά και για την ευρύτερη κοινωνία της 

Περιφέρειας, με στόχο την προώθηση των δικαιωμάτων ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις. 

Ειδικότερα, πρόκειται να πραγματοποιηθεί ο 1ος Παν-πελοποννησιακός διαγωνισμός των μαθητών της Γ΄ τάξης των Γυμνασίων με σκοπό την ανάδειξη  5 videos που θα προωθούν την άρση των στερεοτυπικών αντιλήψεων για τα άτομα με αναπηρία στο εκπαιδευτικό, και εργασιακό περιβάλλον, αλλά και σε άλλους τομείς της ζωής.  Τα videos θα προβληθούν ως τηλεοπτικά spot στα ΜΜΕ της Περιφέρειας Πελοποννήσου.  

Με στόχο την εκπαίδευση, ενημέρωση και την ενεργό συμμετοχή των Καθηγητών, των Διευθυντών και των Μαθητών της Γ’ Τάξης των Γυμνασίων θα υλοποιηθεί ένας κύκλος εκπαιδευτικών – ενημερωτικών σεμιναρίων σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Το 1ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για τους Καθηγητές και τους Διευθυντές των Γυμνασίων της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022 και ώρες 08:30 π.μ. έως 13:30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας στο Ναύπλιο (Λόφος, Ευαγγελίστριας 1, Ναύπλιο 211 00).

Το Σεμινάριο τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου. Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην Ε.Σ.Α.μεΑ., στην κα Μαίρη Σίδερη, στο τηλέφωνο 2710 221964  (08:00 - 16:00).


Προκειμένου για τη συμμετοχή σας, παρακαλείσθε να μας αποστείλετε την επισυναπτόμενη αίτηση συμμετοχής στο email: esamea2@pel.cosmotemail.gr (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας). 

Σάς ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την εκδήλωση ενδιαφέροντος.


στη φωτογραφία παρουσιάζεται το λογότυπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης/Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμεία, το λογότυπο του Επιχειρησιακού Προγράμματος. Επίσης παρουσιάζεται το λογότυπο της Δράσης Diversity up το οποίο σημαίνει ποικιλομορφία. Η κάθετη γραμμή του γράμματος D στην αρχή της λέξης Diversity έχει αντικατασταθεί με το ανθρωπάκι της προσβασιμότητας του οποίου τα χέρια βρίσκονται σε θέση ανάτασης και τα πόδια ελαφρώς ανοιχτά. Η συνολική του όψη παραπέμπει στο κεφαλαίο γράμμα D. Τέλος παρουσιάζεται το λογότυπο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, το οποίο αποτυπώνει το χάρτη της Πελοποννήσου με τις πέντε περιφερειακές ενότητες της Περιφέρειας να είναι χρωματισμένες με γαλάζιο χρώμα.

Σχετικές καταχωρήσεις
Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.